TenFourFox and Ebay

askanison's Avatar

askanison

08 Aug, 2020 07:28 PM

Hi Guys! TenFourFor do not works with ebay. Is there something that you can do about that?

Thanks!

  1. Support Staff 1 Posted by Chris (chtrusch... on 09 Aug, 2020 12:01 AM

    Chris (chtrusch)'s Avatar

    It depends. Can you be a bit more specific? What are you trying to do on Ebay that doesn't work? Do you get an error message?
    Examples:
    'I load ebay.com, and I get an empty page'
    'I click "Buy" and I get this error message: …'
    'When I do a search, the browser crashes'

  2. 2 Posted by askanison on 09 Aug, 2020 10:10 PM

    askanison's Avatar

    Hi,

    When I load ebay.com or ebay.ca only hyperlinks appear and they are
    in a single row. No images, no ebay logo. Of course, when I do a
    search, it gives results but without images.

    The last time I went to ebay it was with TenFourFox V21 or 22 and it
    works fine.

    Don't know if it matters, my computer is on G5 processors.

    Thank You

  3. Support Staff 3 Posted by Chris (chtrusch... on 09 Aug, 2020 10:49 PM

    Chris (chtrusch)'s Avatar

    Please click Help > Restart with Add-ons Disabled… and try to load ebay again. Is it any better?

  4. 4 Posted by askanison on 10 Aug, 2020 11:08 PM

    askanison's Avatar

    It works.

    Does it mean that I must always restart in safe mode to go to ebay?

  5. Support Staff 5 Posted by Chris (chtrusch... on 11 Aug, 2020 04:54 AM

    Chris (chtrusch)'s Avatar

    I don't think so. You can re-start the browser (with Add-ons), then go to Tools > Add-ons and disable them one by one to see which one causes the probem. Likely one that blocks something, like an ad blocker or a script blocker.

  6. 6 Posted by askanison on 11 Aug, 2020 11:46 PM

    askanison's Avatar

    The only add-ons / extension I have is the Garmin Communicator for my
    gps and it is disabled. Could it be something inside the code?

  7. 7 Posted by askanison on 12 Aug, 2020 12:06 AM

    askanison's Avatar

    I restart several time from safe to normal mode. I noticed that
    when tenfourfox is in safe mode, Default is disabled (from the
    Appearance tab in the add-ons manager). So then when Default is
    disabled I can access ebay properly.

    Does it help?

  8. Support Staff 8 Posted by Chris (chtrusch... on 12 Aug, 2020 06:25 AM

    Chris (chtrusch)'s Avatar

    Even though it says 'disabled', Default should still be the theme used in Safe Mode, I guess it basically means 'no theme' or 'bare bones' in this case.

    Do you have a different theme active when TenFourFox is started in normal mode? Some older third-party themes ('personas') might be able to cause what you're seeing.

    Also make sure when TenFourFox is started in normal mode, View > Page Style is using 'Basic Page Style' and nothing else.

    If this doesn't help, please post a screenshot of ebay, including the complete browser window.

  9. 9 Posted by askanison on 12 Aug, 2020 09:26 PM

    askanison's Avatar

    I don't have a theme. I don't like to "custom" my software.
    TenFourFox is in Basic Page Style and the same happen with ebay. So
    there is a screenshot like you requested.

  10. Support Staff 10 Posted by Chris (chtrusch... on 12 Aug, 2020 09:59 PM

    Chris (chtrusch)'s Avatar

    I must admit I'm at a loss. Something has stripped the CSS, all images and parts of the html contents. Maybe some leftover settings from an old add-on.

    The only thing I can advise now is resetting your profile: Help > Troubleshooting Information > Refresh TenFourFox.

  11. 11 Posted by askanison on 13 Aug, 2020 12:17 AM

    askanison's Avatar

    Refreshing TenFourFox works.

    Thanks for the help.

  12. 12 Posted by askanison on 19 Aug, 2020 03:28 AM

    askanison's Avatar

    Hi Chris,

    TenFourFox has some trouble again with ebay. I customized the
    preference and when I went back to open ebay, the page was the same
    as before. So I have done some manipulation and I notice that when I
    change the history to "TenFourFox will: Never Remember History" in
    the privacy preference it is when ebay is not loading correctly.

    Can you do something about that?
    Thanks

  13. Support Staff 13 Posted by Chris (chtrusch... on 19 Aug, 2020 05:17 AM

    Chris (chtrusch)'s Avatar

    The ebay preferences you altered may be stored in cookies. If so, you must allow TenFourFox to remember history. Choose "use custom settings", allow it to set cookies and keep them after a restart.

  14. 14 Posted by OlgaTPark on 21 Aug, 2020 12:13 AM

    OlgaTPark's Avatar

    Hello,
    I'm also experiencing the same issue on another eBay-owned domain. This is caused by the « Tracking protection » of Firefox/TenFourFox (which is enabled by default in private browsing windows — open the console in the web inspector to see that the tracking protection is blocking eBay images (https://i.ebayimg.com/00/s/…)).
    After investigating, I found that this is caused by M1656968. This is « normally » fixed in the online database on which the tracking protection is depending (as this commit proves it) but the problem persits in TenFourFox.
    I tried to regress this in Firefox. It works on Firefox 49 (on Mac OS X 10.9.5 (emulated)) and it doesn't work in Firefox 48.0.2 (on Mac OS X 10.8.5 (native)).
    Unfortunately, I can't determine which « new feature » is causing this (the browser.safebrowsing.provider.mozilla.updateURL has the same format in both version, the declared SAFEBROWSING_ID is also the same (but differs from the TenFourFox one) and changing the reported version (in the URL) doesn't change things).

  15. Support Staff 15 Posted by Cameron Kaiser on 22 Aug, 2020 02:07 AM

    Cameron Kaiser's Avatar

    Olga, can you give me an actual URL that doesn't work (as opposed to the image)? I looked at that bug and it implies gumtree is also affected, but images load fine there and on eBay on this G5. I'm logged into My eBay right now, and all my purchases and current auctions appear correctly with images.

  16. 16 Posted by OlgaTPark on 23 Aug, 2020 12:45 AM

    OlgaTPark's Avatar

    The domain in question is 2ememain.be. I have the same issue on the other domains listed in the previously mentioned commit, such as kijiji.ca, gumtree and eBay itself (tested on some Intel builds and on TenFourFoxG3 FPR26b1 under Rosetta, on a fresh profile, without jit).
    Just to be sure: are you testing this in a private browsing window with the tracking protection enabled (« normal » browsing windows aren't affected — please also note that I'm browsing from Europe) ?

  17. Support Staff 17 Posted by Cameron Kaiser on 29 Aug, 2020 11:21 PM

    Cameron Kaiser's Avatar

    I can reproduce it in a private window, but the original poster reported the issue in a regular one, so I think there are two separate concerns to be worked through. The private browsing window issue is #619 and can be followed up there.

  18. 18 Posted by Raphael G. on 30 Aug, 2020 05:18 AM

    Raphael G.'s Avatar

    Hi Cameron,

    I'm pretty sure askanison's issue is #619. Having a look at the left of the address bar in comment #9 screenshot, there's the little shield icon, which suggests tracking protection is just on browser-wide.

    I enable it browser-wide as well, but for sites like ebay I just click on the shield and disable it in the pop-up temporarily.

    Looking at comment #12, I think "Never remember history" always launch the browser in private mode, so every window is private. If not that.. on macrumors forums there's custom prefs.js available in sticky threads, and some do have privacy.trackingprotection.enabled set to true.

  19. Support Staff 19 Posted by Cameron Kaiser on 03 Sep, 2020 03:10 AM

    Cameron Kaiser's Avatar

    Olga has found the regression window and the patches in question, so we'll put it in to the next FPR and see if it sticks.

  20. Support Staff 20 Posted by Cameron Kaiser on 15 Sep, 2020 03:40 PM

    Cameron Kaiser's Avatar
  21. 21 Posted by Raphaël G on 20 Sep, 2020 03:53 AM

    Raphaël G's Avatar

    This is fixed for me; I had to reset my profile before it took effect, though.

  22. Support Staff 22 Posted by Cameron Kaiser on 20 Sep, 2020 04:07 AM

    Cameron Kaiser's Avatar

    Odd. I didn't have to. There ought to be a way to twiddle a pref to force the database to reload.

Reply to this discussion

Internal reply

Formatting help / Preview (switch to plain text) No formatting (switch to Markdown)

Attaching KB article:

»

Attached Files

You can attach files up to 10MB

If you don't have an account yet, we need to confirm you're human and not a machine trying to post spam.

Keyboard shortcuts

Generic

? Show this help
ESC Blurs the current field

Comment Form

r Focus the comment reply box
^ + ↩ Submit the comment

You can use Command ⌘ instead of Control ^ on Mac

Recent Discussions

22 Sep, 2020 09:13 AM
21 Sep, 2020 08:35 PM
20 Sep, 2020 04:07 AM
18 Sep, 2020 02:23 AM
13 Sep, 2020 08:08 AM